torstai 25. helmikuuta 2016

Luumu-kanelijogurtti


Aitokaneli eli Ceylonin kaneli.
Kaupan jogurttien kanssa olen jo aikaa sitten todennut, että vähemmän makeutettuihin on helppo tottua. Vielä terveellisempi ja yhtä maukas lopputulos on makeuttaa maustamaton jogurtti kuivatuilla hedelmillä.

Kanelia on joskus suositeltu makean himoa hillitsevänä. Kaneli ilmeisesti hillitseekin verensokerin heilahtelua. Jos kanelia syö usein, kannattaa etsiä ekokaupoista ceylonin kanelia, sillä meillä yleisesti myynnissä oleva kassia sisältää epäterveellistä kumariinia. Näin makea rajoitteeseen elämään se sopii hyvin.

Luumut ovat siitä kivoja hedelmiä, että niissä ei ole yhtä paljon sokeria, kuin kuivatuissa aprikooseissa, viikunoissa, rusinoissa ja taateleissa, joissa on nähtävästi kaikissa yli 50 % sokereita. Luumuissa sokereita on hieman vähemmän kuin noissa muissa ja lisäksi reilusti kuitua (7-9 %). Kuitua on muissakin kuivatuissa tosin yleensä hyvin, useimmiten yli 7 %.

Luumu-kanelijogurtti (1:lle)

2 dl  maustamatonta jogurttia (esim. AB)
4-6  kuivattua luumua
(2-3 rkl kauraleseitä)
1/2 tl  kanelia 

Laita silputut luumut ja leseet jogurttiin likoamaan yön yli (tai muutamaksi tunniksi). Mausta aamulla kanelilla ja sekoita hyvin. Jos jätät leseet pois voit liottaa myös vähemmän aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti