Paistolämpöjä

Fahrenheitit celsiuksina noin:

225°F   110°C
250°F   120°C
275°F   140°C
300°F   150°C
325°F   160°C
350°F   180°C
375°F   190°C
400°F   200°C
425°F   220°C
450°F   230°C
475°F   240°C

Uunin lämpötiloja:
(Uuneilla on mieltymyksensä, joten nämä ovat suuntaa antavia lukuja.)

Ylätasossa
Pikkuleivät 200 ºC

Keskitasossa
Kääretorttu 225 ºC
Pizza 225 ºC
Pikkupullat 225 ºC
Sämpylät 225 ºC
Piirakat 175-200 ºC
Tuulihatut 175 ºC

Alatasossa
Ruisreikäleivät 225-250 ºC
Vaaleat leivät 200-225 ºC
Tummat leivät 175-200 ºC
Pullapitkot 200 ºC
Kakut ja kakkupohjat 175-200 ºC

Lihan sisälämpotiloja:

Kalkkuna 70 ºC
Lammas 80-85 ºC
Nauta sisältä punaisena 60 ºC
Nauta puolikypsä 65-70 ºC
Nauta läpikypsä 77 ºC
Porsaanpaisti ja kinkku 80-85 ºC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti